Elgázoltak egy őzet Újpalotán

Desktop
a kép illusztráció (fotó: ittlakunk.hu)

Kiszaladt egy őz az Erdőkerülő útra, ahol egy autó elütötte.

Kevesen tudják, de Újpalota erdős területén (Szentmihályi út mellett) sok vadállat él, köztük őzek is, leginkább kora hajnalban látni őket, egészen közel merészkednek ilyenkor a házakhoz.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil

Olvasóink szerint lehet, hogy a szerencsétlenül járt állat a Szilas-tó természetvédelmi területen újra elindult fakitermelés zajától ijedt meg és menekült ki az erdőből. A kerületi kutyások szerint kizárt, hogy kutya hajtotta volna az állatot.

A tónál újra elkezdődött a fairtás. Az erdő több - nagyrészt rákospalotai család - tulajdonában áll. Az egyik tulajdonos, Lillik György kezdeményezte az irtást.

A Budapesti Természetvédelmi Őrszolgálat szerint szabályos fakitermelés folyik a tó mellett. A Pest megyei Kormányhivatal az engedélyező. A 15. kerületi önkormányzat szerint ők nem tudják megakadályozni a fairtást, mert magántulajdonban van a terület. A lényeg: kivágják a fákat a természetvédelmi területen.

Mint ismeretes, a palotai határban (az autópálya két oldaláról van szó, a patak mögötti sávban) lakópark épül. Az autópálya Lidl felé eső oldalán épül a lakópark, a másik oldal pedig ipari övezet lesz.

Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek