Természetvédelmi terület lett a Nevesincs-tó

Desktop
Nevesincs-tó, vagyis a Szilas-tó (forrás: budapest.hu)

A fővárosi közgyűlés július 1. napjával védetté nyilvánította a Szilas-patak mentén található kis tavat a 15. kerület területén. A tó védetté tételének szavazásán a 15. kerület polgármestere, Németh Angéla nem vett részt.

A Szilas-tó természetvédelmi terület néven védetté nyilvánított terület a Pólus Center mögött, az M3-as autópálya mellett található, a kerületiek Nevesincs-tónak nevezték eddig. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil

A tó mellett elterülő erdő meghatározó tájképi és természeti érték, rendkívül gazdag élővilágnak, számos védett növény- és állatfajnak az élőhelye, amelyek közül ki kell emelni a ritkaságnak számító, nagy genetikai tisztaságú széles kárász állományt.

Az új természetvédelmi területen a későbbiekben természetismereti tanösvényt alakítanak ki. A terület szabadon látogatható, a természeti értékek őrzését a természetvédelmi őrszolgálat látja el, kezelését pedig a Főkert végzi.

A magas természeti értékkel bíró, illetve a biológiai sokféleség megőrzésében, a szemléletformálásban és a rekreációban nagy szerepet játszó területek megőrzését a fővárosi önkormányzat kiemelt feladatként kezeli. 

Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek